malym
Liczba pozycji: 5
Obserwacje – ebook
Zofia Koczur
Tomik „Obserwacje” to trochę inne spojrzenie na świat. Ten mały najbliższy jak i ten bardziej odległy. Obserwacje na temat codziennego życia w małym miasteczku oraz rzeczywistość kształtowaną niezależnie przez nas samych. Obraz współczesnego świata napędzany strachem, kreowanym przez wszechwiedzące media :-)Data dostępności:
Data publikacji:
Nic nie mów – audiobook
Tomasz Kieres
Spokojne przedmieścia, dwoje pozornie szczęśliwych nieznajomych i jedna kusząco otwarta furtka do ogrodu. Kiedy ją przekroczysz i usłyszysz: „Nic nie mów”, okaże się, że nic już nie będzie takie jak dawniej... On jest pilotem. Ociera się o śmierć i tylko dzięki swoim umiejętnościom i zimnej krwi ratuje siebie i setki pasażerów. To zdarzenie całkowicie zmienia jego spojrzenie na świat. Nie tylko zadaje...Data dostępności:
Data publikacji:
Amerykańscy bogowie – audiobook
Neil Gaiman
Najsłynniejsza powieść Neila Gaimana, która zdobyła serca czytelników na całym świecie. Amerykańscy bogowie to opowieść o współczesnym świecie, o przemijaniu wartości, konflikcie pomiędzy tym co nowe a tradycjami, które powstawały przez wieki. Opowiada o pasji, miłości, nienawiści i śmierci, o codziennych problemach i rozterkach trapiących nas ludzi na początku nowego tysiąclecia. Po trzech latach...Data dostępności:
Data publikacji:
Kontro-wers – ebook
Romana Cegielna-Szczuraszek
Romana Cegielna-Szczuraszek w XXI wieku ma pół wieku i nadzieję na następne pół. Absolwentka III LO w Ostrowie Wielkopolskim. Studiowała na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Z wykształcenia ekonomista, marketingowiec. Od parunastu lat – psia fryzjerka. Skończyła również szkołą artystycznego zdobienia mebli i przedmiotów użytkowych. Kobieta orkiestra z przepastną duszą, w której każdy może odnaleźć...Data dostępności:
Data publikacji:
Niż – ebook
Maciej Topolski
Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...Data dostępności:
Data publikacji: