maly
Liczba pozycji: 5
Sklepik ze zwierzętami – audiobook
Istvan Vizvary
Ten poranek był inny niż pozostałe. Powinien rozpocząć się spacerem z psem. Ale Barona nigdzie nie było. Nie znalazł się do wieczora. Za to okazało się, że zaginął także chomik. Klatka była otwarta, a mały gryzoń przepadł. Nie pomogło przeszukanie całego mieszkania. Jednego dnia zniknęły dwa zwierzaki. Czyżby ktoś porywał pupile z okolicy? Jakby tego było mało, Daria dowiaduje się, że mąż ukradł jej...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak wytresować kota? Diabły, nie koty – audiobook
Dawid Ratajczak
Czy z kota taki diabeł, jak go malują? Przed odpowiedzią na to pytanie warto przyjrzeć się historiom ekstremalnym (a przy okazji ekstremalnie śmiesznym!). Cynamon – nocny dostawca zwierzątek. Agrest – oznaczony trupią czaszką na liście pacjentów przychodni weterynaryjnej. Lucek – przygarnięty, by ukoić życie starszej pani. To tylko kilku kocich bohaterów, których bez wątpienia należy poznać. Wtedy...Data dostępności:
Data publikacji:
Przygody Hucka Finna – audiobook
Mark Twain
Tym razem wszystkich słuchaczy audiobooków to Huck Finn zaprasza do wyruszenia na spotkanie nowych przygód! Dlaczego mały zawadiaka będzie musiał wypłynąć tratwą na głębokie wody wraz z uciekającym niewolnikiem Jimem? Czy obaj poradzą sobie podczas tej niebezpiecznej przeprawy? Czy da się płynąć bez wioseł? Kogo spotkają na swojej drodze? I dlaczego Huck będzie musiał zakładać sukienkę malej dziewczynki? Jesteście...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji:
Bali na Twoim talerzu – ebook
Anna Skura
E-booka “Bali na Twoim talerzu” napisałam podczas mojego półrocznego pobytu na Bali, jest wynikiem mojej miłości do tego miejsca, jego kultury i kuchni. Mam nadzieję, że dzięki niemu otworzę Wasze zmysły na nowe, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi połączeniami dość oczywistych składników. 47 bezmięsnych przepisów dla całej rodziny, słodkich i słonych, na mały i duży głód. Oprócz części „kulinarnej”...Data dostępności:
Data publikacji: