kraju
Liczba pozycji: 35
Prasa chińska o przemianach społecznych i kulturowych kraju w początkach XXI wieku – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka przedstawia współczesne Chiny poprzez teksty publikowane w prasie chińskiej i – na ile to możliwe – z chińskiej perspektywy. Materiał prasowy pochodzi głównie z lat 2004–2010. Teksty prasowe z pierwszej dekady XXI wieku uzupełniono zaktualizowanymi wstępami, w których autorzy – i zarazem redaktorzy publikacji - starali się zarysować po krótce nowe zjawiska z drugiej dekady naszego wieku. Przemiany...Data dostępności:
Data publikacji:
Migracje do korzeni. Wybory tożsamościowe Polaków ze Wschodu na studiach w kraju przodków – ebook
Marcin Gońda
Monografia, oparta na danych empirycznych o charakterze narracyjnym, jest próbą zastosowania koncepcji „migracji do korzeni” ( roots migration ) do opisu mobilności edukacyjnej młodych członków polskiej diaspory z państw byłego ZSRR. Autor odtwarza w niej biograficzny wymiar migracji studentów do jedynie częściowo znanej im Polski, z której pochodzi rodzina lub jej niektórzy członkowie. Kraj przodków...Data dostępności:
Data publikacji:
Pielęgniarka pod napięciem – ebook
Marcin Bill
Krótkie rozważania o motywacji w pielęgniarstwie współczesnym, które rozwija się w sposób dynamiczny na tle zmian prawnych i politycznych na terenie naszego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie Świata – ebook
Opracowanie zbiorowe
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata. Wydanie 2 – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata – ebook
Mira Bernardes-Rusin
Książka Kuchnie świata to zbiór przepisów na dania z pięciu kontynentów. Wśród tradycyjnych przysmaków z 35 krajów świata znalazły się receptury na: zakąski, zupy, dania główne, ciasta i desery, dania świąteczne, a także lokalne alkohole. W książce opisano również kulinarne zwyczaje danego kraju.Data dostępności:
Data publikacji:
Spryciarz emigracji – ebook
Patryk Raźniewski
To nie jest tak po prostu zwykła książka. To pierwszy taki poradnik w Polsce, który krok po kroku wprowadzi Cię we wszystkie tajemnice pracy za granicą. Trzymasz w rękach wiedzę, która uczyni Cię prawdziwym spryciarzem emigracji, i to już od pierwszego dnia. Chcesz wyjechać z kraju? Odmienić swoje życie? Marzą Ci się godne zarobki? Brak Ci doświadczenia lub odwagi? Nie trać czasu, ta książka jest właśnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Walki klasowe we Francji – ebook
Karol Marks
"Walki klasowe we Francji" to dzieło Karola Marksa, niemieckiego filozofa pochodzenia żydowskiego, twórcy socjalizmu naukowego. Jeśli interesujesz się historią i chcesz poznać poglądy Karola Marksa na temat walk klasowych we Francji w XIX wieku, powinieneś sięgnąć po jego książkę "Walki klasowe we Francji". To jedno z najważniejszych dzieł marksistowskich, w którym Marks analizuje historię ruchu...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji: