jedzenie
Liczba pozycji: 8
Kuchnia francuska – ebook
O-press
Jedzenie pełni ogromnie ważną rolę w życiu Francuzów. Jakość potraw ma swoje źródło w niespotykanej dbałości o surowiec. Prawdziwy kuchmistrz, choćby ten domowy, nie szuka mięsa czy warzyw w supermarkecie, jeśli tylko może, kupi je na pobliskim bazarku lub u znanego, pewnego sprzedawcy. Następny warunek to absolutna świeżość produktów. Jest to bardzo waż· ne, bowiem większość warzyw i dodatków...Data dostępności:
Data publikacji:
Meksyk – ebook
Barbara Piotrowska
Do Meksyku zaprasza Barbara Piotrowska - wiolonczelistka, autorka bloga Polka w Meksyku, która nie bała się postawić wszystkiego na jedną kartę. Pozostawiwszy stateczne życie w Warszawie, wyruszyła za ocean, by spełnić swoje marzenie o zamieszkaniu pod palmami. W Meksyku funkcjonuje 68 rdzennych języków, jada się ponad 100 gatunków chili, a okazji do zorganizowania hucznych festiwali jest niemal dwa...Data dostępności:
Data publikacji:
Uzdrawiająca żywność Boskiego lekarza. – audiobook
Anthony Wiliam
Wiesz co jeść, ale nie wiesz jak ? To, wbrew pozorom, bardzo powszechny problem. Co gorsza, okazuje się, że jest on odpowiedzialny za rozkwit w naszym społeczeństwie tzw. chorób cywilizacyjnych. Tymczasem każdy człowiek ma możliwość samodzielnego wyeliminowania niepokojących objawów i zabezpieczenia się przed nimi. Trzeba tylko postępować zgodnie z poradami Autora bestsellerów New York Timesa ! ...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia włoska – ebook
O-press
Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne - od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępność składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego,...Data dostępności:
Data publikacji:
Tajlandia. Notatki z życia i pracy – ebook
Aleksandra Tabor
Słuchając opowieści osób, które spędziły w Tajlandii urlop, wiem, że popularny obraz tego kraju ograniczający się do plaż, street foodu i prostytucji, jest krzywdzący – pisze autorka, która Tajlandię odwiedziła kilkakrotnie, zanim podjęła tam pracę w międzynarodowej firmie w Bangkoku. Wielu turystów po wakacjach w Tajlandii chce tam wrócić i zostać na dłużej, pracować i po prostu żyć. Książka pokazuje,...Data dostępności:
Data publikacji:
Czakra Podstawy. Ugruntuj się, aby nie odlecieć. Kronika Akaszy Wtajemniczenie. Odcinek 9 – audiobook
Renata Zarzycka
Zgodnie z wierzeniami na Dalekim Wschodzie, w ciele człowieka istnieją punkty zbiegania się ścieżek energii, zwane czakrami. Wiedza o czakrach, zwana też, jako Teoria Inteligentnej Energii Życia, stanowi podstawy nauk Wschodu, a tym samym hinduizmu i buddyzmu. Jest to cenna pomoc w medycynie azjatyckiej i alternatywnej. Wywodzi się ona z pradawnej tradycji, filozofii sarnkhya. Jej źródło posiada joga...Data dostępności:
Data publikacji:
2012 porad na Euro, czyli jak pojechać na Ukrainę i trafić gdzie trzeba – ebook
Piotr Pogorzelski
Praktyczny i aktualny poradnik dla wyjeżdżających na Ukrainę. Jak się poruszać po Ukrainie, gdzie mieszkać i jeść, co zwiedzić, na co uważać. Ukraina to piękny kraj, pociągający ogromnymi przestrzeniami i egzotycznymi dla Polaków zabytkami. Mieszkają tam bardzo gościnni ludzie. Turysta, który przyjeżdża tam pierwszy raz, powinien mieć jednak pewien zasób wiedzy. O ile na Zachodzie wszystko jest oznaczone...Data dostępności:
Data publikacji:
Twoja grupa krwi a odchudzanie. Stwórz wakacyjną sylwetkę zgodnie z uwarunkowaniami twojego organizmu – audiobook
Renata Zarzycka
Audiobook "Twoja grupa krwi a odchudzanie. Stwórz wakacyjną sylwetkę zgodnie z uwarunkowaniami twojego organizmu" zawiera informacje, na temat podstawowych przyczyn nadwagi i otyłości oraz na temat odżywiania zgodnie z grupą krwi, a także informuje, co jest dla nas lekiem a czego szczególnie powinniśmy unikać w swoim żywieniu. Z audiobooka dowiesz się jak w prosty i bezpieczny sposób, możesz sobie...Data dostępności:
Data publikacji: