jablka
Liczba pozycji: 6
Polskie jabłka – ebook
Jan Szmyd
Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych niezwykłych owoców, które są naszym bogactwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Słone Jabłka – audiobook
Beata Olejnik
Właśnie wtedy, kiedy wydaje ci się, że panujesz nad własnym życiem, ono szykuje dla ciebie najbardziej nieprawdopodobny scenariusz Dagmara, młoda agentka nieruchomości, prowadzi spokojne i uporządkowane życie. Jedynym emocjonującym akcentem są kłopoty, w jakie często pakuje się jej najlepsza przyjaciółka, Kinga. Pewnego dnia, przechodząc przez most nad rzeką, Daga widzi młodego mężczyznę, który najwyraźniej...Data dostępności:
Data publikacji:
Wina domowe. Najlepsze przepisy – ebook
Łukasz Fiedoruk
Książka zawiera ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka, gruszki, wiśnie, porzeczki morele), a także z owoców leśnych i dziko rosnących, suszonych oraz mieszane. Ciekawym uzupełnieniem są receptury bazujące na miodzie, a także oryginalne ponadstuletnie przepisy z dawnych ksiąg kucharskich....Data dostępności:
Data publikacji:
Nie tym razem, panie Reid – audiobook
Ada Tulińska
On zawsze zdobywa to, czego pragnie. A teraz chce czegoś, co należy do niej. Holly postawiła wszystko na jedną kartę. Po śmierci babci, która ją wychowała, sprzedała skromny dobytek i przeniosła się z mroźnej Alaski do samego serca Nowego Jorku. Wszystkie pieniądze zainwestowała w kupno i remont niewielkiego lokalu, który zamierzała zamienić w prestiżową galerię sztuki. Początki nowej drogi nie...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowe kiszonki, które leczą – ebook
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska Ewa Sypnik-Pogorzelska
Kiszonki - leczą, odżywiają, smakują. Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny,...Data dostępności:
Data publikacji:
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji: