hodowla
Liczba pozycji: 5
Ziemniak - hodowla, odmiany, przechowywanie, przetwórstwo – ebook
praca zbiorowa
Publikacja Specjalna Ziemniak pod red. dr hab. Katarzyny Rębarz to obszerne uzupełnienie uznanego wśród czytelników Atlasu Ziemniak. Chwasty, choroby, szkodniki i niedobory. PS Ziemniak skupia się na praktycznych aspektach dotyczących m. in uprawy ziemniaków na wczesny zbiór, doboru odmian, ochrony, zbioru, przechowalnictwa oraz przetwórstwa. Czytelnik znajdzie tutaj również ogromną dawkę wiedzy na...Data dostępności:
Data publikacji:
Tropami rena – ebook
Mariusz Wilk
Tropami rena to drugi – po Domu nad Oniego – tom „Dziennika północnego”, w którym Mariusz Wilk ukazuje świat Dalekiej Północy. Tym razem stara się poznać życie, obyczaje, pochodzenie tajemniczego ludu Saamów (popularnie zwanego Lapończykami). Saamowie zamieszkują głównie Norwegię, a także Szwecję i Finlandię. W Rosji żyje ich zaledwie garstka. Tradycyjni przedstawiciele tego ludu trudnią się rybołówstwem,...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdolne dziecko poznaje świat. 0-6 lat – ebook
Joanna Paruszewska
Obserwując małe dzieci, łatwo zauważyć, że są one żądne wiedzy, ciekawe świata i pełne pomysłów, które powinny być rozwijane. Postaraj się, aby wiedzę dziecka rozwijać w miłej i swobodnej atmosferze. Stwórz mu środowisko, w którym codziennie będzie mogło poznawać świat i ludzi, i bądź dla niego inspiracją i zachętą do zaznajamiania się z otaczającą go rzeczywistością. W tej książce znajdziesz propozycje...Data dostępności:
Data publikacji:
Farmagedon – ebook
Philip Lymbery Isabell Oakeshott
Za wszystkim, co jemy, kryje się jakaś historia. Właśnie teraz gdzieś na świecie zabitych zostaje 4 tysiące zwierząt. W ciągu ostatnich dziesięcioleci zwierzęta hodowlane znikały z naszych łąk i pastwisk, bo rozrastający się przemysł hodowlany zamknął je w klatkach i boksach. Rocznie pochłania on dziesiątki miliardów niewinnych istot hodowanych na mięso, mleko i jaja, które codziennie zjadamy. ...Data dostępności:
Data publikacji:
Czyste mięso – ebook
Paul Shapiro
Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory...Data dostępności:
Data publikacji: