czytelniku
Liczba pozycji: 5
Kalejdoskop 05/2021 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Temat numeru: Rządy kultury obrazkowej W przestrzeni realnej i wirtualnej króluje obraz. Nie chodzi tylko o zdjęcia czy pojedyncze grafiki, ale o myślenie obrazem, o obraz, który nawet jeśli nie przekazuje informacji, sam jest wartościowy. To też pewien segment rynku, żywy, podlegający specjalizacji. To ludzie, którzy wiedzą, jak chwycić naszą uwagę, i jak zrobić to z klasą i subtelnością. Którzy...Data dostępności:
Data publikacji:
Porozmawiajmy o finansach - poręczne ABC dla Janka i Hani – ebook
Dorota Bęben Piotr Nowak
Skąd się biorą pieniądze? Czy to prawda, że wychodzą ze ściany? Czy najlepszym miejscem do ich przechowywania jest skarpeta? Dlaczego bank centralny to bank banków? Czy inflacja jest dobra dla naszego portfela? Czy warto pożyczać? Czy bezpiecznie jest żyć na kredyt? Czy wysokie zyski powinny decydować o naszych decyzjach inwestycyjnych? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz, Drogi Czytelniku,...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowie z wyboru – e-wydanie – 1/2024
Kwartalnik „Zdrowie z Wyboru” to z pewnością wyróżniające się na rynku pismo poświęcone inspiracjom zdrowotnym. Jego głównym przesłaniem jest hasło: Lepiej zapobiegać, niż leczyć, gdyż nieporównywalnie korzystniej jest wiedzieć jak nie dopuścić do choroby, niż jak z niej wychodzić. Kwartalnik „Zdrowie z Wyboru” ma na celu zachęcić każdego czytelnika do zastanowienia się nad...Data dostępności:
Data publikacji:
Jelito drażliwe. Leczenie dietą. 140 przepisów. – ebook
Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego oraz 140 przepisów na pyszne i niepodrażniające przewodu pokarmowego posiłki. Czy wiesz, dlaczego naukowcy nazywają jelita drugim mózgiem? To właśnie jelita decydują o prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego. W książce Jelito drażliwe znajdziesz zalecenia dietetyczne, a także proste i smaczne przepisy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kulinarny Lublin. Gastronomia w PRL-u – ebook
Krzysztof Załuski
Rzut oka na lubelską gastronomię w okresie PRL-u, czyli od okresu tuż po wojnie do lat 80-tych XX wieku. Autor przedstawia w tej książce wiele ciekawych informacji i anegdot, a także unikalnych dokumentów dotyczących tej tematyki. Dla młodszych czytelników, nie pamiętających tamtych czasów, będzie to ciekawa lekcja historii i okazja do pogłębienia wiedzy o, modnych ostatnio, czasach PRL-u. Dla starszych...Data dostępności:
Data publikacji: