czasow
Liczba pozycji: 12
Jak pokonać insulinooporność, główną przyczynę chorób naszych czasów – ebook
Benjamin Bikman
W leczeniu insulinooporności najważniejsze jest dokładne poznanie, czym jest to zaburzenie i jakie mechanizmy zachodzą w ludzkim organizmie, który nie działa prawidłowo. Ta książka wspaniale to wszystko opisuje i na pewno odpowie na wiele nurtujących cię pytań. Dzięki niej poznasz zupełnie inny punkt widzenia na leczenie oporności na insulinę! Metody proponowane przez autora mogą być alternatywą dla...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowy wyrób win – ebook
Tadeusz Woźniak
Winiarstwo owocowe ma niemal tak długą tradycję, jak wytwarzanie win z winogron. Już w XIII wieku, zwłaszcza w północnej Francji, popularnością cieszyły się jabłeczniki (z niewiadomych przyczyn uparcie w Polsce nazywane cydrami, od francuskiego cidre ). Na terenie Polski wytwarzano od czasów saskich wina z wiśni, owoców róży czy porzeczek. Ta tradycja przetrwała aż do czasów współczesnych, a „domowi...Data dostępności:
Data publikacji:
Słowiańskie rośliny czarowne – ebook
Joanna Laprus
Nie przegap kontynuacji bestsellera Słowiańskie Boginie ziół , który szturmem zdobył serca i uznanie czytelników. Joanna Laprus po raz kolejny zabiera czytelnika w podróż pełną magii, przepełnioną rusałkami i dziwożonami do czasów, gdzie na rozstajach dróg stawiano święte kapliczki, ale spotykały się tam również czarownice. Gdzie łączy się przestrzeń widzialna i ta niewidzialna. Do czasów pomiędzy...Data dostępności:
Data publikacji:
Portrety bez upiększeń – ebook
Magda Kosińska-Król
„Portrety bez upiększeń. Historie (nie)zapomnianych gwiazd Hollywood” to nie tylko biografie legend ekranu. To podróż do czasów świetności amerykańskiego kina i spotkanie z fascynującymi osobowościami — z ludźmi, których osobiste losy układały się w niezwykłe opowieści. Czytając książkę poznamy lepiej m.in. Clarka Gable’a, Avę Gardner, Elizabeth Taylor czy Henry’ego Fondę. Każdy rozdział to odrębna...Data dostępności:
Data publikacji:
W kuchni Ogińskich – ebook
Rimvydas Lauzikas Liutauras Ceprackas Jarosław Dumanowski Arvydas Pacevicius
Rok 2015 został ogłoszony prze narodowe komisje UNESCO Litwy, Polski oraz Białorusi Rokiem Michała Kleofasa Ogińskiego, z okazji 250. rocznicy jego narodzin. Ta książka to jedna z publikacji wydanych z okazji tego jubileuszu. Jest adresowana nie tyle do znawców historii i gastronomii, ile do szerszego kręgu odbiorców. W interesujący sposób przedstawiono w niej osobowość Michała Kleofasa Ogińskiego...Data dostępności:
Data publikacji:
Sok z selera naciowego - sekret Boskiego Lekarza. – ebook
Anthony William
Dzięki tej publikacji poznasz przeciwzapalne i alkalizujące właściwości soku z selera. Nie tylko skorzystasz z tych i wielu innych oddziaływań tego środka, ale również otrzymasz wyczerpujące wskazówki służących przeprowadzeniu poprawnego i skutecznego oczyszczania. Dowiesz się, jak sporządzać sok z selera naciowego, jak dużo go pić, kiedy to robić i czego się spodziewać w toku procesu detoksykacji...Data dostępności:
Data publikacji:
Nielekarz, czyli jak wyleczyłem się z medycyny – ebook
Adam Kay
„Nielekarz” to najzabawniejsza, a jednocześnie najbardziej poruszająca z dotychczasowych książek Adama Kaya. Jest o byciu lekarzem i o byciu pacjentem. Jest o wysadzeniu w powietrze całego swojego życia i o zszywaniu go na nowo. Ma 300 stron z hakiem. *** Książka „Będzie bolało” okazała się fenomenem wydawniczym stulecia. Znalazła miliony czytelników, spośród których co najmniej pięćdziesięciu...Data dostępności:
Data publikacji:
Być córką i nie zwariować – ebook
Katarzyna Miller Anna Bimer
To książka dla wszystkich kobiet, bo wszystkie jesteśmy córkami. Często słyszy się, że nie jest łatwo być matką. Równie niełatwo, a może czasem jeszcze trudniej być… córką. W Polsce od czasów romantyzmu matka Polka to mit, którego nie powinno się podważać. Nadeszły jednak czasy obalania wielu mitów, i ten jest kolejny. Matki, jak każdy człowiek, zazwyczaj całkiem nieświadomie, bywają dalece...Data dostępności:
Data publikacji:
Kulinarny Lublin. Gastronomia w PRL-u – ebook
Krzysztof Załuski
Rzut oka na lubelską gastronomię w okresie PRL-u, czyli od okresu tuż po wojnie do lat 80-tych XX wieku. Autor przedstawia w tej książce wiele ciekawych informacji i anegdot, a także unikalnych dokumentów dotyczących tej tematyki. Dla młodszych czytelników, nie pamiętających tamtych czasów, będzie to ciekawa lekcja historii i okazja do pogłębienia wiedzy o, modnych ostatnio, czasach PRL-u. Dla starszych...Data dostępności:
Data publikacji:
Dzieje obiektów sportowych w krajach pozaeuropejskich – ebook
Anna Pawlikowska-Piechotka Maciej Piechotka
Tematem książki jest prezentacja, na podstawie wieloletniej kwerendy w zbiorach naukowych i archiwach, informacji zebranych z wielu rozproszonych źródeł, historii architektury sportowej w krajach pozaeuropejskich, przedstawionej na tle uwarunkowań społeczno-kulturowych. Jest to konsekwentna kontynuacja wieloletnich prac badawczych na temat dziejów budownictwa sportowego w Europie i innych kontynentach....Data dostępności:
Data publikacji: