czas
Liczba pozycji: 41
Domowe obiady. Szybkie i zdrowe – ebook
Marta Krawczyk
W książce zamieszczono 30 zestawów obiadowych. Ich zaletą jest krótki czas przygotowania posiłków z najzdrowszych składników. Urozmaicone dania domowe z pewnością przysłużą się zdrowiu organizmu i zaspokoją najbardziej wybredne podniebienia.Data dostępności:
Data publikacji:
Magnolia – e-wydanie – 1/2018
Magnolia to kompendium wiedzy dla każdego, kto lubi spędzać czas wśród zieleni, na działce, tarasie czy w ogrodzie. W miesięczniku tym znajdziecie Państwo m.in. setki porad dotyczących pielęgnacji zieleni, inspiracje do tworzenia własnych kompozycji roślinnych oraz gotowe projekty. Przedstawimy również najnowsze trendy w ogrodnictwie, efektowne rozwiązania oraz ciekawe rośliny. Doradzimy, co i gdzie...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 4,27 zł
Opinie o produkcie4,50 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,27 zł- Dostęp online PDF
Angora – e-wydanie – 23/2024
"TYGODNIK ANGORA" ukazuje się od 1990 roku i jest liderem na rynku sprzedaży wśród tygodników społeczno-politycznych, w którym można znaleźć przedruki najciekawszych artykułów z polskich tygodników, gazet ogólnopolskich i lokalnych, a także materiały z czasopism zagranicznych. Dodatkowo w każdym wydaniu zamieszczane są materiały redakcyjne: felietony, komentarze, wywiady, a specjalnie dla dzieci przygotowywana...Data dostępności:
Data publikacji:
Angora – e-wydanie – 22/2024
"TYGODNIK ANGORA" ukazuje się od 1990 roku i jest liderem na rynku sprzedaży wśród tygodników społeczno-politycznych, w którym można znaleźć przedruki najciekawszych artykułów z polskich tygodników, gazet ogólnopolskich i lokalnych, a także materiały z czasopism zagranicznych. Dodatkowo w każdym wydaniu zamieszczane są materiały redakcyjne: felietony, komentarze, wywiady, a specjalnie dla dzieci przygotowywana...Data dostępności:
Data publikacji:
Z warzyw można zrobić wszystko. Warzywne historie – ebook
Karolina Hyży
Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...Data dostępności:
Data publikacji:
ULTRA - dalej niż maraton 02/2023 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Aż chciałoby się krzyknąć „Wiosno, na…aj!” Nie ma co ukrywać, że najtrudniejsze pory roku – treningowo, ale też trochę psychicznie – mamy już w zasadzie za sobą. Szarobury beton nieba powoli ustępuje kolorom, jakie niesie ze sobą słońce i wyższa temperatura. Nie to, że narzekamy na zimę. Ją też lubimy… Ale fajnie, że już się kończy, nie będziemy tego ukrywać. Jedni pięknie wykorzystali ten czas. Innym...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia myśliwska – ebook
Magdalena Binkowska
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych. Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki 170 przepisów – ebook
Elżbieta Adamska
Coraz częściej pojawiają się na rynku różnego rodzaju nalewki. Czasami wyróżnia je tylko niezwykłej urody butelka. Zwykle są według mnie zbyt słodkie, albo mają niezbyt intensywny smak składników. Jest to oczywiście kwestia gustu. Dla mnie ważne jest, aby moja praca nie poszła na marne, czyli trzeba mieć dobre składniki, bo jak mówiła Lucyna Ćwierczakiewiczowa „ze złych składników nigdy nie powstanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Stulecie Winnych. Notes kulinarny – ebook
Ałbena Grabowska
Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc...Data dostępności:
Data publikacji: