chemii
Liczba pozycji: 4
Chemia w pożywieniu. – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu...Data dostępności:
Data publikacji:
Hipoalergiczni 2018 nr 16_11 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Przybliżamy kulisy rolnictwa przemysłowego, pestycydów, chemii rolnej i to, jak w związku z tym zapadamy na choroby nie tylko alergiczne, ale autoimmunologiczne, a głównie nowotworowe. Praktycznie nie znamy już zdrowej rodziny! Żarty się skończyły, glifosat, o którym pisaliśmy 1 lutego br. został w sierpniu nazwany potencjalnie rakotwórczym i producent musi zapłacić gigantyczne odszkodowanie mężczyźnie...Data dostępności:
Data publikacji:
The Adventures of Sherlock Holmes Part 2 – audiobook
Doyle Arthur Conan Maciej Polak Grzegorz Komerski Dariusz Jemielniak Marta Fihel
Połącz rozrywkę z nauką! Audiobooki w języku angielskim to doskonała pomoc w ćwiczeniu wymowy oraz oswajaniu się z językiem. Dzięki korzystaniu z nagrań czytanych przez profesjonalnego lektora - native speakera - osłuchasz się ze sposobem wymawiania poszczególnych głosek oraz całych słów i poprawisz swoją wymowę oraz umiejętność słuchania ze zrozumieniem. Nie będziesz miał także problemu z rozpoznaniem...Data dostępności:
Data publikacji:
Hipoalergiczni 2019 nr 20_11 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Rozwikłaliśmy zagadkę, jeśli chodzi o przyczyny większości chorób przewlekłych. Jest to w głównej mierze styl życia, który często nie jest zgodny z naszym biologicznym rytmem oraz intensywne rolnictwo z nadmiarem zastosowanej syntetycznej chemii, która niszczy nie tylko naszą żywność, ale i glebę oraz osobisty mikrobiom w wehikule czasu, jakim jest nasze ciało. Nadszedł więc czas, w siódmym roku...Data dostępności:
Data publikacji: