białka
Liczba pozycji: 7
Kuchnia diabetyka. Śniadania, obiady, kolacje i desery na każdą porę roku – ebook
praca zbiorowa
Okazało się, że osoby chorujące na cukrzycę typu II potrzebują czegoś EXTRA. Tym czymś są zarówno dokładne wyliczenia kaloryczności posiłków, jak również tabele z danymi dotyczącymi zawartości cukru, białka, tłuszczy, węglowodanów. Takich rzeczy, pokazujących również indeks glikemiczny posiłku, brakuje na rynku. Dlatego, przygotowaliśmy dla Ciebie aż 200 stron przepisów wraz z tabelami ich wartości...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia alergików – ebook
Barbara Jakimowicz-Klein
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki? To mogą być objawy alergii - jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja...Data dostępności:
Data publikacji:
Jej wysokość gęś. Opowieści o ptakach – audiobook
Jacek Karczewski
Mozart wyprawił pogrzeb, kiedy odszedł jego ulubiony szpak. Gdyby nie wróbel, nie byłoby ani Jacka Sparrowa z Karaibów, ani Edith Piaf z Paryża. Emily Dickinson w jednym ze swoich wierszy napisała, że nadzieja to „to coś z piórami". Z ptakami łączy nas ponad 50 genów odpowiedzialnych za mowę, muzykowanie i śpiewanie. Nasze włosy i paznokcie zbudowane są z tego samego białka, co ich pióra. Łączy...Data dostępności:
Data publikacji:
Świadome odżywianie – ebook
Agatha Thrash Calvin Thrash
" Świadome odżywianie jest najbardziej inspirującą z dotychczasowych publikacji na temat wegetarianizmu, które ukazały się w ciągu ostatnich lat - pisał Los Angeles Times, gdy po raz pierwszy książka ta ukazała się w USA. Gotowanie i jedzenie to wielka sztuka, a ich efekty - zarówno pozytywne, jak i negatywne - mogą mieć decydujący wpływ na jakość naszego życia. Książka porusza szerokie spektrum...Data dostępności:
Data publikacji:
Kolagen! – ebook
Agnieszka Leciejewska Piotr Janczarek
Słowo od Doktora Kolagen to białko będące budulcem, który tworzy nasz organizm. Jest niemal wszędzie, organizm sam go wytwarza. Z wiekiem jednak produkuje go coraz mniej. Jeśli kolagenu jest zbyt mało, skóra przestaje być jędrna i elastyczna, pojawiają się zmarszczki, cellulit, blizny źle się goją, coraz gorzej działają stawy, boli kręgosłup - długo jeszcze można by wymieniać dolegliwości spowodowane...Data dostępności:
Data publikacji:
Odchudzanie z elementami fizjologii i biochemii – ebook
Aleksander Nowak
W tej publikacji chcę przedstawić czytelnikowi kilka sposobów na to, aby żyć lepiej i dłużej. Naprawdę nie wymaga to ani wielkich kosztów ani super wysiłku. Wystarczy niewiele zaangażowania, aby utrzymać się w formie. Staram się przybliżyć te metody i wytłumaczyć jak działają one na organizm z punktu widzenia fizjologii i biochemii. Tak, aby w przystępny dla czytelnika sposób przedstawić, co możemy...Data dostępności:
Data publikacji:
Piekielnie twarda sztuka. Ćwiczenia i dieta dla zuchwałych – ebook
Christmas Abbott Maggie Greenwood-Robinson
" MIĘDZYNARODOWY BESTSELLER! Przełomowe odżywianie i trening na: piękne ciało, zgrabne pośladki i szczupłe nogi! Rewolucja! Koniec z obsesją na punkcie płaskiego brzucha. Twardzielki mają jędrny i kształtny tyłek! "Pewnego dnia poznałam żołnierza Marines, a on pokazał mi nagranie, na którym jakieś dziewczyny podciągały się na drążku, robiły przysiady i zarzucały sobie sztangi na barki. Były wspaniale...Data dostępności:
Data publikacji: