biała
Liczba pozycji: 8
Potrawy z pasją… – ebook
Elżbieta Biała
Książka zawiera mnóstwo przepisów, z których przygotujesz wykwintny obiad czy kolację zwieńczoną deserem. Autorka zabiera nas w magiczny świat smaków i aromatów przyprawionych ziołami i… odrobiną miłościData dostępności:
Data publikacji:
Gotowanie z radością... – ebook
Elżbieta Biała
Druga już książka kulinarna autorki, która przenosi nas w zmysłowy świat smaków potraw gotowanych z radością i… odrobiną miłości.Data dostępności:
Data publikacji:
Słowiańskie Boginie Ziół – ebook
Joanna Laprus-Mikulska
Słowiański zielnik, jakiego do tej pory nie było! Poznaj magiczną moc ziół i ich patronek. Którą Boginią jesteś? Na początku były Trzy. Trzy Boginie. Ta, która stwarza. Ta, która nagradza. I ta, która niszczy. Biała, czerwona i czarna. Biała (dziewczyna) przynosi światło. Jest początkiem i nowym życiem. Czerwona (matka) to kreacja i pełnia. I czarna (starucha), która...Data dostępności:
Data publikacji:
Cud mąki kokosowej. – ebook
Bruce Fife
Wreszcie pojawiła się na rynku alternatywa dla pszenicy – mąka kokosowa. Osoby, które nie mogły do tej pory cieszyć się białą mąką, od dziś mają możliwość zasmakować niebiańskich potraw z mąki kokosowej. Diabetycy, alergicy i osoby na diecie bezglutenowej wreszcie mogą bez konsekwencji delektować się różnego rodzaju potrawami z tej mąki. Poza walorami smakowymi kokos posiada wiele wartości leczniczych....Data dostępności:
Data publikacji:
Domowe kiszonki, które leczą – ebook
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska Ewa Sypnik-Pogorzelska
Kiszonki - leczą, odżywiają, smakują. Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny,...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywo – ebook
Dominika Wójciak
" Wege kuchnia zwyciężczyni trzeciej edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie! Od wydawcy: To książka dla...Data dostępności:
Data publikacji:
Prawo sztucznej inteligencji – ebook
Luigi Lai Marek Świerczyński prof. UKSW Gabriela Bar Mikołaj Domagała Paweł Domagała Maria Dymitruk Wojciech Filipkowski prof. UwB Jacek Gołaczyński Agnieszka Jabłonowska Monika Jagielska prof. UŚ Bogna Kaczorowska Maria Kaczorowska Dominik Lubasz Katarzyna Morawska Monika Namysłowska prof. UŁ Bartłomiej Oręziak Przemysław Polański prof. ALK Rafał Prabucki Katarzyna Szczudlik LL.M. Dariusz Szostek prof. UO Kamil Szpyt Monika Wałachowska prof. UMK Tomasz Zalewski Mariusz Załucki
Monografia porządkuje dotychczasowy stan wiedzy na temat prawnych aspektów sztucznej inteligencji . Technologie oparte na sztucznej inteligencji ( Artificial Intelligence , AI) zmieniają świat szybciej i bardziej fundamentalnie niż dotychczasowe innowacje technologiczne. Sztuczna inteligencja nie jest technologią przyszłości, ale teraźniejszości. Jest powszechnie wykorzystywana i komercjalizowana....Data dostępności:
Data publikacji:
Ustawa o podatku od towarów i usług. Komentarz – ebook
Jacek Matarewicz
Książka zawiera aktualny komentarz do przepisów ustawy o VAT, a także wybranych regulacji rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. Doskonale wpisuje się ona w moment fundamentalnych zmian prawnych , w tym także podatkowych . Uwzględnia doświadczenia autora będącego pełnomocnikiem procesowym reprezentującym podatników w kontrolach oraz sporach z fiskusem . W publikacji...Data dostępności:
Data publikacji: