angielski w pracy
Liczba pozycji: 4
Angielski - Konwersacje MP3 dla początkujących (darmowy fragment) – audiokurs + ebook
Praca zbiorowa
UWAGA! Wersja darmowa, zawiera dwa pierwsze rozdziały. Książka przeznaczona jest dla osób początkujących, które chcą się nauczyć albo udoskonalić umiejętność prowadzenia swobodnych rozmów. Kurs jest polecany wszystkim tym, którzy chcą płynnie rozmawiać po angielsku. Kurs zawiera kilkadziesiąt dialogów, naukę przydatnych słów i zwrotów oraz zestaw ciekawych ćwiczeń. Tematy rozmów obejmują praktyczne,...Data dostępności:
Data publikacji:
A na Bermudach kwitną oleandry – ebook
Zbigniew Antoni Kędzierski
Zbigniew Antoni Kędzierski – mieszka w Szczecinie, gdzie ukończył studia w Wyższej Szkole Morskiej. Zarówno podczas wieloletniej pracy na wielorakich statkach pod różnymi banderami, na których pracował jako chief engineer, jak i podczas prywatnych podróży zwiedził niemal cały świat. Mieszkał też w Niemczech, Hiszpanii i Bułgarii, ale zawsze wracał do swojego Szczecina. Zna cztery języki obce: angielski,...Data dostępności:
Data publikacji:
Krótkie pożegnanie – ebook
Mariusz Czubaj
A CO TY ZROBISZ, GDY OTRZYMASZ PROPOZYCJĘ NIE DO ODRZUCENIA? Nazywam się Błażej Janczar. Po ojcu, muzyku jazzowym, pozostała mi kolekcja winyli, po pracy w policji – koszmary senne, a po starszej siostrze – zagadka jej śmierci. Nigdy nie wierzyłem w to, że jeden dzień, godzina czy nawet sekunda mogą wywrócić całe życie do góry nogami. A jednak – stało się. Dokładnie dziewięć lat temu, dwudziestego...Data dostępności:
Data publikacji:
Stary człowiek i morze – audiobook
Ernest Hemingway
Wracamy do tej książki całe życie, bo klasyka dziś okazuje się niezwykle aktualna. Rybak Santiago po wielu dniach bezowocnych połowów postanawia samotnie wypłynąć na dalekie wody, aby udowodnić wszystkim, że jeszcze nie jest bezużytecznym starcem. Jego przynętę połyka imponujący marlin. Santiago rozpoczyna dramatyczną walkę nie tylko z ogromną rybą i siłami natury, lecz także ze sobą i swoim...Data dostępności:
Data publikacji: