świat wiedzy
Liczba pozycji: 5
Przez ciernie do gwiazd – audiobook
Grzegorz Janusz
Książę Eter przyszedł na świat w ciemnej kopalni i nie opuszczał jej w kolejnych latach swojego życia. Astrolog Miraż wszedł bowiem w posiadanie tajemnej wiedzy, że kto do dnia swoich dwunastych urodzin nie zobaczy ani razu Drogi Mlecznej, ten nigdy nie umrze. Chcąc zapewnić dziecku nieśmiertelność, król Bolid rozkazał trzymać go w podziemiach. Czy ludzką naturę da się jednak w ten sposób oszukać?Data dostępności:
Data publikacji:
Skarcona: Antologia erotyki BDSM – audiobook
LUST authors
Snuje się samotnie po mieszkaniu. Ma za zadanie przygotować wszystko na jego przyjście. Na stoliku nocnym leży karteczka. Jest na niej lista z instrukcjami, dzięki którym może uniknąć surowej kary. Uwielbia mu ulegać, ale tego wieczora budzi się w niej dzika bestia. Z drżącym sercem stara się znaleźć odpowiedź na pytanie, czy uda jej się nad sobą zapanować, gdy on sięgnie po pejcz. Brutalny seks,...Data dostępności:
Data publikacji:
Neo-erotyka. 10 opowiadań o współczesnym seksie – audiobook
LUST authors
„Pociąg przyjemnie mruczał, jadąc po szynach, świat obok nas przesuwał się w zawrotnym tempie, a wypity szampan delikatnie uderzał do głowy. Otworzyłam oczy i spojrzałam prosto w jego twarz. Szelmowski błysk w jasnych oczach sprawił, że zesztywniałam. ‒ Bardzo chciałbym, żeby ta podróż była dla ciebie fantastyczna. Wręcz niezapomniana. Ostatnie słowa zabrzmiały groźnie, ale bardzo podniecająco....Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: