świat wiedzy
Liczba pozycji: 6
Atlas gór Polski – ebook
Barbara Zygmańska
Atlas gór Polski to kompendium wiedzy o wszystkich pasmach górskich znajdujących się na terenie naszego kraju. Zwięzłe, a zarazem treściwe opisy wprowadzą Czytelnika w zachwycający świat górskiej przygody. Informacje o szlakach, mapy i liczne fotografie ułatwią zaplanowanie wypraw o różnym stopniu trudności.Data dostępności:
Data publikacji:
Dalekie podróże z zamkniętymi oczyma (wizualizacje) – ebook
Anna Jędrzejczyk
Anna Jędrzejczyk jest Autorką książki: Dalekie podróże z zamkniętymi oczyma . Jest to zestaw 35 wizualizacji - podróży odbytych w czasie, przepięknie prowadzonych warsztatów terapeutycznych w studio JuriMo w Krakowie. Jeśli nigdy nie byłeś kroplą wody, nie widziałeś głębin oceanu, ławicy ryb, nierówności dna morskiego, potężnego żółwia, skarbów w zatopionym wraku to ta książka jest dla ciebie. Możesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Seszele. Przewodnik – ebook
Paulina Falkowska
Kto marzy o raju na ziemi, znajdzie go na Seszelach. Archipelag 115 wysp położony na Oceanie Indyjskim, zaledwie kilka stopni od równika, to istny ziemski eden z najpiękniejszymi plażami na świecie. Biel piasku aż razi w oczy, a lazur wody wydaje się nierealny. Ale istnieje. W kompletnym, perfekcyjnym odizolowaniu od cywilizacji, w otoczeniu unikatowej, dziewiczej przyrody. Seszele to jedyne granitowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji:
Ayałaska. To się zdarzyło w Amazonii – ebook
Agni
Pierwsza polska książka o Ayahuasce! Dziewięciu narratorów i ich tripy! Podróż intelektualno-duchowa, która wysadzi Cię z pociągu dotychczasowych przekonań. Lubisz podglądać? A gdyby tak zajrzeć co się wrzuca do szamańskich kotłów?Intrygujący świat najbardziej pożądanego specyfiku na świecie!Ekscytująca podróż przez amazońskie ceremonie z roślinami mocy!Przepis na magiczny wywar: szczypta szamanizmu,...Data dostępności:
Data publikacji: