świat wiedzy
Liczba pozycji: 4
Świat Wiedzy - Sekrety Medycyny – eprasa – 2/2024
„Świat Wiedzy” to niekwestionowany lider sprzedaży w segmencie prasy popularnonaukowej w Polsce. Jego nowoczesna i niepowtarzalna formuła zrywa z nudnymi standardami prezentowania wiedzy obowiązującymi w czasopismach o tym profilu. Nasza dewiza to dostarczanie radości z poznawania świata, dlatego staramy się uczyć i bawić wszystkie pokolenia czytelników. Kompleksowe zagadnienia wyjaśniamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Prawo sztucznej inteligencji – ebook
Luigi Lai Marek Świerczyński prof. UKSW Gabriela Bar Mikołaj Domagała Paweł Domagała Maria Dymitruk Wojciech Filipkowski prof. UwB Jacek Gołaczyński Agnieszka Jabłonowska Monika Jagielska prof. UŚ Bogna Kaczorowska Maria Kaczorowska Dominik Lubasz Katarzyna Morawska Monika Namysłowska prof. UŁ Bartłomiej Oręziak Przemysław Polański prof. ALK Rafał Prabucki Katarzyna Szczudlik LL.M. Dariusz Szostek prof. UO Kamil Szpyt Monika Wałachowska prof. UMK Tomasz Zalewski Mariusz Załucki
Monografia porządkuje dotychczasowy stan wiedzy na temat prawnych aspektów sztucznej inteligencji . Technologie oparte na sztucznej inteligencji ( Artificial Intelligence , AI) zmieniają świat szybciej i bardziej fundamentalnie niż dotychczasowe innowacje technologiczne. Sztuczna inteligencja nie jest technologią przyszłości, ale teraźniejszości. Jest powszechnie wykorzystywana i komercjalizowana....Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: