świat wiedzy
Liczba pozycji: 5
Świat Wiedzy Extra – e-wydanie – 1/2024
Świat Wiedzy Extra. 150 Pytań i Odpowiedzi kultowa edycja powraca! Czytelnicy znajdą w nim, zaprezentowane w atrakcyjnej formie, materiały z różnych dziedzin nauki i życia. Ułożone zostały w następujących działach: JAK TO DZIAŁA? ZROZUMIEĆ CZŁOWIEKA. PO PROSTU KOSMOS! SEKRETY BŁĘKITNEJ PLANETY. JAK TO MOŻLIWE? ZAGADKI XXI WIEKU. Poszczególne artykuły to przede wszystkim krótkie formy:...Data dostępności:
Data publikacji:
Świat Wiedzy Kosmos – e-wydanie – 2/2023
Dlaczego serce astronautów zmienia kształt? Jak skolonizować Księżyc? Co łączy planety i watę cukrową? Siła ilu bomb atomowych zgładziła dinozaury? Czy ziemskie paragrafy obowiązują w próżni? Najnowszy numer Świata Wiedzy Kosmos skrywa odpowiedzi na te i wiele innych frapujących pytań. Na kilkudziesięciu bogato ilustrowanych stronach wydzieramy uniwersum jego najpilniej strzeżone tajemnice, przystępnym...Data dostępności:
Data publikacji:
Przegląd Lotniczy Aviation Revue – e-wydania – 5/2024
Chcesz latać? W świat latania wprowadzi Cię bezpiecznie i fachowo "Przegląd Lotniczy - Aviation Revue" - profesjonalny miesięcznik lotnictwa ogólnego i sportowego. Ukazujące się nieprzerwanie od 1993 r. czasopismo o lataniu, tworzone przez pilotów i dla pilotów, a także dla wszystkich uprawiających aktywnie sporty lotnicze. Na lekturze PLAR wychowało się już kilka generacji pilotów, w tym obecnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: