Czytelnik
Liczba pozycji: 11
Kucharz warszawski – ebook
oprac. Aleksandra Liszka
Tradycyjne przepisy z województwa małopolskiego. Przepisy, stanowiące dziedzictwo regionu małopolskiego. Miary i wagi współczesne, Czytelnik nie musi sprawdzać na przykład, czym była kwaterka lub garniec.Data dostępności:
Data publikacji:
Wino. Leksykon – ebook
Marta Szydłowska
Leksykon win to pozycja dla każdego smakosza win. Oprócz wyczerpującego opisu rodzajów win z poszczególnych regionów świata, Czytelnik odnajdzie w nim uporządkowane i praktyczne informacje o szeroko pojętej kulturze picia wina.Data dostępności:
Data publikacji:
Chłopcy Jo – ebook
Louisa May Alcott
Światowy bestseller Małe kobietki doczekał się kolejnych tomów, w których autorka, Louisa May Alcott kontynuowała - na wyraźne żądanie swoich Czytelników - opowieść o losach swoich bohaterów. Po dziesięciu latach czytelnik powraca zatem do Plumfield, aby poznać dalsze losy sióstr March, ich dzieci i wychowanków. Życie małej wspólnoty toczy się wokół college'u ufundowanego przez pana Lauriego, jednej...Data dostępności:
Data publikacji:
Mały Gość Niedzielny – e-wydanie – 6/2024
„Mały Gość Niedzielny” jest największym katolickim miesięcznikiem dla dzieci i młodzieży. Ukazuje się od 1926 r. Wydawany w około 100-tysięcznym nakładzie, adresowany jest do starszych uczniów szkół podstawowych i do gimnazjalistów. „Mały Gość” próbuje zainteresować młodego czytelnika otaczającym go światem stworzonym przez Boga. Dlatego w miesięczniku sporo miejsca zajmuje...Data dostępności:
Data publikacji:
Będzie dobrze – audiobook
Aleksandra Kern
W życiu Eli, studentki wkraczającej w dorosłość, wszystko wydaje się tracić sens. Dziewczyna zmaga się z dziwną i nieuleczalną chorobą, której żaden lekarz nie potrafi zdiagnozować. Dni mijają, badania się mnożą, a szansa na wyleczenie tydzień po tygodniu staje się mniejsza. W tym trudnym momencie pojawia się tajemniczy chłopak, podający się za asystenta Śmierci. Oferuje dziewczynie coś, czego nikt...Data dostępności:
Data publikacji:
Cukrowe kwiaty dla początkujących – ebook
Paddi Clark
Jeśli jeszcze nigdy nie pracowałeś z lukrem plastycznym albo jeśli chcesz rozwinąć swoje umiejętności w modelowaniu kwiatów, skorzystaj z ogromnej wiedzy Paddi Clark, która pomoże ci tworzyć bardzo realistyczne kwiatowe kompozycje. Jeżeli odkryłeś właśnie nową pasję w postaci modelowania z lukru plastycznego lub szukasz satysfakcjonującego hobby, Cukrowe kwiaty dla początkujących stanowią świetny początek!...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekret magika – audiobook
Max Czornyj
Młody Eryczek Deryło i Zagadkowi Agenci na tropie złego Magika! PIERWSZY TOM SERII KSIĄŻEK DLA DZIECI MAKSA CZORNYJA, AUTORA BESTSELLEROWYCH KRYMINAŁÓW. Pewnego dnia do Sekretnego Gabinetu Zagadkowych Agentów trafia zapłakany Witek, który prosi ich o pomoc w odnalezieniu ukochanego pupila.Przebiegły magik porwał Toskę, szczeniaka rasy cane corso. W dodatku okazuje się, że zaginęły również...Data dostępności:
Data publikacji:
Europa na winnych szlakach – ebook
Tomasz Prange-Barczyński
Tomek wie o winie wszystko. Pisze o nim tak, jak lubię. Kojarzy je z ludźmi, którzy je tworzą, i miejscem, z którego pochodzi. Jego opowieści sprawiają, że chce się tam być. I że chce się żyć niepośpiesznie i zmysłowo. Marek Kondrat Moja rodzina produkuje wino w Toskanii od pięciuset lat. Ja piję wino od prawie pięćdziesięciu. Nadal nie potrafię mówić o nim z taką wiedzą i pasją, jak Tomasz Prange-Barczyński. ...Data dostępności:
Data publikacji:
Nieznajoma z Sekwany – ebook
Guillaume Musso
Najnowsza powieść gwiazdy francuskiej literatury − ulubieńca mediów, krytyków i czytelników (Guillaume Musso od dziesięciu lat nieprzerwanie utrzymuje się na pierwszym miejscu listy najpopularniejszych francuskich pisarzy!) − która zachwyci zarówno fanów thrillerów, jak i miłośników literatury obyczajowej! Emocjonujący thriller, w którego fabule znajdziemy odniesienia do jednej z najsłynniejszych...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: