świat wiedzy
Liczba pozycji: 4
Świat Wiedzy Historia – eprasa – 3/2024
„Świat Wiedzy Historia” to prawdziwy wehikuł czasu. Ten niezwykły dwumiesięcznik o tematyce historycznej przedstawia najciekawsze, najważniejsze oraz najbardziej zaskakujące wydarzenia z przeszłości Polski i świata. Nie boimy się zadawać trudnych pytań i kwestionować oficjalnej wersji historii. Zaglądamy do tajnych archiwów, przepytujemy świadków oraz analizujemy dokumenty po to, aby pokazać...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 11,39 zł
Opinie o produkcie11,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,39 zł- Dostęp online PDF
Świat Wiedzy Kosmos – e-wydanie – 2/2023
Dlaczego serce astronautów zmienia kształt? Jak skolonizować Księżyc? Co łączy planety i watę cukrową? Siła ilu bomb atomowych zgładziła dinozaury? Czy ziemskie paragrafy obowiązują w próżni? Najnowszy numer Świata Wiedzy Kosmos skrywa odpowiedzi na te i wiele innych frapujących pytań. Na kilkudziesięciu bogato ilustrowanych stronach wydzieramy uniwersum jego najpilniej strzeżone tajemnice, przystępnym...Data dostępności:
Data publikacji:
Cuda z herbaty – ebook
Jerzy Czapla
Jerzy Czapla - od 35 lat realizuje się w zawodzie barmańskim, od 15 lat jest licencjonowanym kiperem herbat. Uczestnik ogólnoświatowych szkoleń z drinków, w tym na bazie herbat (między innymi w Kolombo na Sri Lance, w Ałma Acie w Kazachstanie i w Hanoi w Wietnamie). Uczestnik kongresów herbat w Kolombo w 2005 i 2007 roku. Wysokiej klasy praktyk z wieloma wyróżnieniami i nagrodami konkursowymi, mistrz...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: