Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Tutto bene. Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści – ebook

CENA NEXTO

Flavia Borawska   Małgorzata Minta  

04.11.2020

04.11.2020

polski

Pascal

978-83-8103-705-1

Ocena: 4 (1 oceniający) Oceń produkt

  • EPUB
  • MOBI

Opis

Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię.
Tessa Capponi-Borawska


Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie?

Ta książka to opowieść o autorskiej kuchni Flavii Borawskiej, o smakach i aromatach, które są jej bliskie.

Flavia gotuje z szacunkiem dla wspomnień, dla tradycji i rodzinnych historii. Ale też nie ogranicza siebie i innych. Podróżuje, próbuje, kolekcjonuje nowe kulinarne wrażenia, a potem przenosi je na domowy grunt.
Cukinie z miętą, długo pieczone pomidory, parmigiana, risotto z Marmite ? wystarczy kilka elementów, aby stworzyć wyjątkowe danie. Nie potrzeba całego arsenału składników, ale umiejętności wyciągnięcia z produktu esencji smaku. Liczy się pomysł, dyscyplina wykonania, szacunek dla jedzenia. A przede wszystkim ? miłość dla tych, których karmimy.

 

Flavia Borawska - szefowa kuchni, absolwentka akademii kulinarnej Le Cordon Bleu, laureatka tytułu Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau. Do swojej kuchni wprowadza nie tylko włoskie smaki, ale i inspiracje z różnych stron świata.

Małgosia Minta - reporterka, autorka książek, specjalistka w dziedzinie trendów, autorka popularnego bloga Minta Eats. Nie może żyć bez masła, pomidorów i podróży.

Tutto bene. Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści - ebook

28,35 zł 31,50 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,50 zł

Cena Klubowicza Nexto Premium?

18,90 zł 31,50 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,50 zł
i
Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 4 (1 oceniający)

1 - 1 z 1 opinii

  • Ocena:4
    Alek/2022-05-09

    Kolejna lekka i pogodna książka o kuchni włoskiej zawierająca trochę opowieści ze słonecznej Italii i sporo przepisów. Rzecz obowiązkowa dla miłośników Italii i kuchni włoskiej, dla innych niekoniecznie.

1 - 1 z 1 opinii